Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g de agua
- 1000 g de almejas chirla
- 2 cucharadas de sal
- 400 g de spaghetti seco
- 10 g de perejil, sólo las hojas
- 2 dientes de ajo
- ¼ cucharadita de pimienta
- 50 g de aceite de oliva
- 3 chiles de árbol secos
- 150 g de jitomate cherry, en mitades
- 350 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1067 kJ / 254 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espagueti a la boloñesa
50 Min
Salsa pesto
10 min
Salsa verde cruda
5 min
Bisque de langosta
45min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35min
Pulpo con soya y mantequilla
1h 40min
Salsa verde cruda
5 min
Almejas a la marinera
1 Std. 10 Min
Echalots dorados 350 g
25min
Mejillones con salsa de jitomate
45min
Arroz Blanco
35min
Pescado en hoja santa
30min