Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g peito de peru cortado em pedaços
- 40 g azeite
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 10 g salsa
- 80 g cenoura
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 1 pitada de piripíri
- 20 g vinho branco
- 110 g água
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de sal
- 140 g polpa de tomate
- 400 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1245.1 kJ / 297.6 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 498.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peru
4h 50min
Peru com legumes
35min
Gratinado de bolonhesa
1h
Arroz de açafrão com peru
40min
Peru estufado com feijão preto
35min
Chili com carne
40min
Guisado de frango com feijão-branco e manjericão
35min
One pot de frango
25min
Caril de frango com arroz
45min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1h
Caril de frango e batata-doce
30min
Penne de frango caprese
35min