Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g peito de peru cortado em pedaços
- 40 g azeite
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 10 g salsa
- 80 g cenoura
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 1 pitada de piripíri
- 20 g vinho branco
- 110 g água
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de sal
- 140 g polpa de tomate
- 400 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1245.1 kJ / 297.6 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 498.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Noodles com tirinhas de porco
45 min
Guisado de frango com grão e batata-doce
50min
Noodles de frango com abacaxi
50min
Chili com carne
40min
Peru com legumes
35min
Peru estufado com feijão preto
35min
Frango com brócolos e pimentos
35min
Arroz de açafrão com peru
40min
Guisado de frango com feijão-branco e manjericão
35min
Cuscuz com limão, frango e mel
25min