![Risotto al vino tinto Risotto al vino tinto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C59208A2-2537-43F8-A01F-1D6BF638D44D/Derivates/E3AA5D3D-92E4-4FA9-A8DD-2EC9C4A520F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 rebanadas de tocino ahumado
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de mantequilla
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de arroz arborio
- 250 g de vino tinto
- 550 g de agua
- 1 ½ cucharadita de sal
- 100 g de col morada, en tiritas
- 2 cucharaditas de romero fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2297 kJ / 547 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccini Alfredo
30min
Risotto de calabacitas y espárragos
45min
Risotto de calabacita
25 menit
Vegetales gratinados con queso azul
1 Std. 30 Min
Untable de pepino y ricotta
10 min
Pollo con costra de parmesano y crema de limón
40min
Pappardelle al limón
45min
Dip de alcachofa y espinaca
30min
Salmón con risotto de hinojo
25 menit
Risotto de alcachofa
25 menit
Dip de espinaca y alcachofa
20min
Risotto con parmesano
30min