Urządzenia i Akcesoria
Westfälische Quarkspeise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Pumpernickel in Stücken150 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken80 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Quark500 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Sauerkirschen (720 g), abgetropft1 Glas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
1972 kJ /
470 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2 godz.
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 godz. 30 min
Quarkmousse mit Früchten der Saison
2 godz. 20 min
Stachelbeer-Schichtdessert
2 godz.
Pudding Oma Erna
2 godz. 30 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 min
Mango-Quarkspeise
10 min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Reistorte mit Roter Grütze
3 godz.
Eissplittertorte
4 godz. 15 min
Quarkspeise
30 min