Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Crema al limone
- 80 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 40 g di panna (35% di grassi)
- 4 uova
- 40 g di burro a tocchetti
Terminare la preparazione
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2302 kJ / 553 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Focaccia ai cicinielli
1 godz. 45 min
Zuppa di latte
30 min
Tiramisù ai frutti esotici
5h 20min
Oranais all'albicocca
1h 35 min.
Torta pazientina
3h 55min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2h 30min
Panna cotta danese
8h 25min
Kouign-amann
Brak ocen
Cornetti semintegrali ripieni
1h 15min
Muffin con prugne e pinoli
45 min
Bougatsa greca miele e pistacchi
4h