![Frühlingstarte Frühlingstarte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8236D647-6C10-443E-ABFC-1EFB26D6A355/Derivates/6B68AA18-27D2-4EA9-81D2-58B2D57CD241.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mehl und etwas mehr für die Form
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 50 g Wasser
- Olivenöl für die Form
- 300 g Hülsenfrüchte, getrocknet, zum Blindbacken (z.B. Erbsen)
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 12 Blätter Basilikum
- 200 g Magerquark
- 200 g Ricotta
- 3 Eier (Kl. M)
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Limettenschale, Bio, abgerieben
- 1 EL Speisestärke
- 80 g Erbsen, TK
- 200 g grüner Spargel, in dünnen Scheiben (3-4 mm)
- 80 g Zuckerschoten, in feinen Streifen
- 8 Radieschen, geviertelt
- 4 Schalotten, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2946 kJ / 704 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porreewähe
1h 15min
Quiche Lorraine
50min
Winterlicher Flammkuchen
2 godz.
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1 Std. 40 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 godz. 45 min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 godz.
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Möhrenquiche mit Salbei
1hod. 35min
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.