![Venezianischer Zwiebelkuchen Venezianischer Zwiebelkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/01316A78-7567-4474-BBF2-8A0D7490D910/Derivates/916B9C7C-38A4-4A86-B8C2-26F0B9136459.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 30 g Milch
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 125 g Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 120 g Spinatblätter, frisch
- 200 g Schmand
- 3 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 30 g Mehl
- 10 Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Porreewähe
1 Std. 15 Min
Tarte mit Spinat und Feta
50 Min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1 godz. 30 min
Frühlingstarte
1 Std. 40 Min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 Std. 45 Min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Porreetorte
1h 20min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 Std. 45 Min
Porree-Feta-Tarte
2 Std.
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min