Venezianischer Zwiebelkuchen

Venezianischer Zwiebelkuchen

4.6 290 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Mehl
    200 g
  • Milch
    30 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    1 Prise
Belag
  • Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
    125 g
  • Zwiebeln halbiert
    400 g
  • Öl
    30 g
  • Spinatblätter, frisch
    120 g
  • Schmand
    200 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskat
    1 Prise
  • Mehl
    30 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    10

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 398 kcal / 1665 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...