Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
TM6 TM5

Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken

4.5 (197 ocen)

Składniki

Teig

  • 150 g Weizenkörner
  • 50 g Mehl
  • 50 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 TL Salz
  • 60 g Wasser

Füllung und Fertigstellung

  • 200 g Maronen, gegart, geschält, vakuumverpackt
  • 500 g Wasser
  • 450 g Rosenkohl, TK, aufgetaut, halbiert
  • 150 g gekochter Schinken, gewürfelt (2 cm)
  • 400 g Crème fraîche
  • 4 Eier
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • ½ TL Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1831 kJ / 437 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
7.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy