Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 70 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag
- 500 g Ziegenfrischkäse
- 3 Eier
- 50 g Butter, in Stücken
- 25 g Speisestärke
- 1 EL Kräuter der Provence
- 1 TL Senf, mittelscharf
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1609 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsefondue (mediterran)
25 Min
Käse-Tomaten-Quiche
1 Std. 20 Min
Tartelettes mit Kaiserschoten und Schinken
1 Std.
Marinierte Möhren
50 Min
Forellen-Erbsen-Terrine
7h 45min
Quiche Lorraine
50 Min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Focaccia mit Birnen und Gorgonzola
2 godz. 15 min
Thunfischpâté
4 Std. 20 Min
Frühlingstarte
1 Std. 40 Min
Käsefondue
15 Min
Forellenmousse
5min