Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires

Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires

4.7 92 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 parts

Składniki

Le gâteau
  • de beurre doux pour le moule
    10 g
  • farine de blé pour le moule
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • d'huile végétale
    100 g
  • de lait demi-écrémé
    100 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
La garniture
  • de mascarpone
    250 g
  • de pâte à tartiner au chocolat et aux noisettes type Nutella®
    200 g
  • de poires au sirop coupées en lamelles
    450 g
Le glaçage au chocolat
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    200 g
  • de beurre doux mou
    100 g
  • de lait
    70 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 603.3 kcal / 2521.6 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 57.3 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...