Gefüllter Kohlrabi mit Saibling

Gefüllter Kohlrabi mit Saibling

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kohlrabi (à ca. 400 g im Ganzen, ohne Blätter)
    4
  • Schalotten halbiert
    70 g
  • Weißwein
    100 g
  • Wasser
    300 g
  • Schlagobers
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Saiblingsfilets, mit Haut in 2 cm Stücken
    4
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Dille, frisch etwas mehr zum Garnieren
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 275 kcal / 1153 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...