Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Kohlrabi (à ca. 400 g im Ganzen, ohne Blätter)
- 70 g Schalotten, halbiert
- 100 g Weißwein
- 300 g Wasser
- 150 g Schlagobers
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- ½ - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 4 Saiblingsfilets, mit Haut, in 2 cm Stücken
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Dille, frisch, etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1153 kJ / 275 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremespinat
30 Min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 Min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 Min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 Min
Kohlrabi mit Ringelblumen-Sauce und Lachsforelle
55min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 Std. 30 Min
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45 Min
Hendlroulade mit Kürbisgemüse
45 Min
Fischgulasch
40 Min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Apfelkren
40 Min