Urządzenia i Akcesoria
Weiße Schoko-Kichererbsen-Mousse
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zucker20 g
-
Kichererbsen nur der Sud (ca. 150-160 g), siehe Tipp1 Dose
-
Salz1 Prise
-
Sahnesteif1 Pck.
-
weiße Schokolade in Stücken150 g
-
SchokoladenraspelnSalzbrezeln (opcjonalnie) grob zerbrochen, zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
74 mg
Białko
3 g
Kalorie
1221 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganer Käse-Dip
40 min
Vegane Erdnuss-Schoko-Cookies
50 min
Bananen-Zimt-Eis mit Kakaonibs
10 min
Vegane Aioli
120 godz.
Dattelküchlein mit Kokoskaramell, Eis und Beeren
2 godz.
Zucchini-Zitronen-Sorbet
10 min
Vegane Zitronen-Schwarztee-Tarte
1 godz. 30 min
Birnen-Schokoladen-Törtchen im Glas (vegan)
1 godz. 30 min
Kichererbsenwasser-Schokomousse
3 godz.
Mousse au Avocado
20 min
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 min
Vegane Schoko-Creme-Torte
5 godz.