Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di gamberi crudi interi
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 3 spicchi di aglio
- 200 g di acqua
- 2 filetti di pesce bianco tipo nasello (600 g circa)
- 8 patate piccole, pelate
- 8 asparagi verdi
- 30 g di cipolla
- 150 g di zucchine a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1366 kJ / 327 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.75 g
- Błonnik
- 4.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55min
Filetto di orata con peperoni
25min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40min
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Merluzzo e cavolfiore in salsa verde
40min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30min
Costolette di agnello con purè di patate e spinaci
1u.