Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 370 g di mozzarella, scolata dal siero e a pezzi (2 cm)
- 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 315 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (16 g)
- 1 cucchiaino di zucchero
- 570 g di farina tipo 0
- 30 g di farina di mais a grana media
- 60 g di burro fuso
- 3 cucchiaini di sale
- 270 g di salsiccia di maiale a pezzi (2 cm)
- 200 g di cipolle in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino di basilico secco
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di rosmarino fresco
- ¼ di cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 75 g di salame chorizo a fette
- 75 g di salame a fette
- 100 g di bacon a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 32200 kJ / 7696 kcal
- Białko
- 382 g
- Węglowodany
- 577 g
- Tłuszcz
- 421 g
- Błonnik
- 41 g
Alternatywne przepisy
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 godz. 20 min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Focaccia ai cicinielli
1 godz. 45 min
Super Ham-Burger
2 godz. 30 min
Zuppa di farina e Gruviera
1 godz. 15 min
Pizza del pastore
5 Std.
Crema di mais (creamed corn)
30 Min
Purè di patate e chorizo
50 min
Pane australiano con burro dolce
45 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45 Min
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4 Std.
Panini napoletani
5 Std. 20 Min