Pizza stile Chicago

Pizza stile Chicago

3.9 8 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
1 pezzo

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di mozzarella scolata dal siero e a pezzi (2 cm)
    370 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    45 g
  • di acqua a temperatura ambiente
    315 g
  • di lievito di birra disidratato (16 g)
    1 bustina
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina tipo 0
    570 g
  • di farina di mais a grana media
    30 g
  • di burro fuso
    60 g
  • di sale
    3 cucchiaini
  • di salsiccia di maiale a pezzi (2 cm)
    270 g
  • di cipolle in quarti
    200 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    800 g
  • di basilico secco
    ½ cucchiaino
  • di origano secco
    ½ cucchiaino
  • di rosmarino fresco
    ½ cucchiaino
  • di peperoncino rosso secco
    ¼ di cucchiaino
  • di salame chorizo a fette
    75 g
  • di salame a fette
    75 g
  • di bacon a fette
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 7696 kcal / 32200 kJ
Białko 382 g
Tłuszcz 421 g
Węglowodany 577 g
Błonnik 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...