Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di gamberi crudi, sgusciati e puliti, a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 800 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 295 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1.65 g
- Węglowodany
- 4.08 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate duchessa
1h
Cozze alla Medoc
50min
Chawan mushi
35 Min
Crocchette con salame piccante
9h 30min
Biscotti al burro
50min
Delizia al cioccolato
40min
Pasticcio di manzo e funghi
2h 20min
Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi
1h 10min
Palline di pane fritte
3h 15 min
Mini croissant con pancetta affumicata
2h
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1h
Lasagna di mare con pesto di prezzemolo
1h