Focaccia alle alici

Focaccia alle alici

4.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 270 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • ½ cubetto di lievito di birra
  • 500 g di farina tipo 0
  • 3 cucchiaini di sale
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 180 g di alici fresche pulite e diliscate
    180 g di filetti di acciuga sott'olio
  • 50 g di patata tagliata a fette sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 577 kcal / 2414 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 99.8 g
Błonnik 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...