Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito di birra
- 500 g di farina tipo 0
- 3 cucchiaini di sale
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di origano secco
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
180
g di alici fresche pulite e diliscate
lub 180 g di filetti di acciuga sott'olio - 50 g di patata tagliata a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 99.8 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza ai peperoni
1 Std. 55 Min
Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)
3óra
Focaccia croccante
2h 10 min
Focaccia ai cicinielli
1óra 45p
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Pizza Margherita
2óra
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2h 10 min
Cannelloni di zucca
1 godz. 50 min
Pizza ai frutti di mare
2óra
Corona bordolese
5hod. 20min
Focaccia di patate
2h 50min
Focaccia al profumo di timo
1 Std. 55 Min