Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cubetto di lievito di birra
- 500 g di farina tipo 0
- 3 cucchiaini di sale
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di origano secco
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
180
g di alici fresche pulite e diliscate
lub 180 g di filetti di acciuga sott'olio - 50 g di patata tagliata a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 99.8 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia spinaci e olive
1sa 30 dk
Pane alla birra
4h 55min
Pasticcio altamurano
3sa 30 dk
Baccalà gratinato con patate, uova e peperoni
1sa
Focaccia alla crema di formaggi
2 godz. 10 min
Pizzette alle erbe aromatiche
1sa 35 dk
Sgombri all'agro
1sa 45 dk
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25 min
Ciambella del mugnaio
40 min
Focaccia dolce alle mele
1sa 45 dk
Pizza ai quattro formaggi
1sa 40 dk
Conchiglioni agli spinaci
1h 15min