Tortini di riso con carne

Tortini di riso con carne

3.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Salsa piccante agrodolce
  • 2 cucchiai di salsa piccante, rossa
  • 1 cucchiaio di ketchup
  • 30 g di zucchero
  • 100 g di acqua
  • ½ cucchiaino di fecola di patate
    ½ cucchiaino di amido di mais (maizena)
Tortini di riso
  • 450 g di riso glutinoso a chicco corto,
    450 g di riso, bianco a chicco corto (tipo per sushi)
  • 50 g di salsa di soia
  • 30 g di zucchero
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 200 g di carne di maiale, magra, senza nervi a striscioline (5x1x0,5 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 12 - 15 funghi shiitake secchi (circa 20 g), ammollati, a striscioline
    20 g di funghi misti secchi, ammollati, a striscioline
  • 50 g di gamberetti essiccati (opcjonalnie)
  • 600 g di acqua
  • 5 rametti di coriandolo tritato grossolanamente, per decorare
  • 10 g di arachidi tritate grossolanamente, per decorare

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 278 kcal / 1163 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...