Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglie di salvia fresche
- 200 g di fagioli bianchi secchi, precedentemente ammollati in acqua per 10-12 ore, ben sciacquati
- 600 g di polpa di pomodoro
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 523.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Fagioli con le cotiche
1h 45 min
Cotechino e lenticchie
1h
Straccetti di maiale con noodles e verdure
1h 10 min
Fagioli alla contadina
35 min
Salamelle con fagioli a Cottura Lenta
4 Std. 30 Min
Verdure a Cottura Lenta con sorgo e pesto di pomodori secchi
5h
Tortellini ai grani antichi in brodo
1h 30min
Cannellini a Cottura Lenta
14h 40min
Fagioli alla veneta
1h 30min
Scalogno insaporito (350 g)
25 min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4h