Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglie di salvia fresche
- 200 g di fagioli bianchi secchi, precedentemente ammollati in acqua per 10-12 ore, ben sciacquati
- 600 g di polpa di pomodoro
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 523.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30min
Zuppa di verdure
30min
Crema di fagioli borlotti
35min
Ceci a Cottura Lenta
14h 40min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12 Std. 10 Min
Minestrone di legumi con cozze
50min
Cannellini a Cottura Lenta
14h 40min
Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta
4h 20 phút
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3h 40min
Cottura del riso jasmine
35min
Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa
40min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4 Std.