Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino colmo di senape in polvere
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 150 g di bacon a fette
- 50 g di cavolo cappuccio viola a listarelle
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di salsa di senape
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli di barbabietola (vegan)
2h
Pagnotta di pan di patate con semi di sesamo nero (senza glutine)
2 Std. 35 Min
Mini quiche con anatra confit
5h
Club Sandwich con maiale, coleslaw e salsa barbecue
5h
Torta ai frutti esotici
8h 10min
Salsa bois boudran
10min
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35min
Crostata more e mirtilli
3h
Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto
1h
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Crescentine modenesi
11 godz.