Lauwarmer Gerstensalat mit Fenchel und Birne
TM6 TM5

Lauwarmer Gerstensalat mit Fenchel und Birne

3.8 (13 ocen)

Składniki

  • 60 g Haselnüsse
  • 2 Limetten
  • 2 ½ EL Tahina, weiß (Sesampaste)
    lub 2 ½ EL Mandelmus
  • 3 TL Sojasauce (Tamari)
  • 2 TL Ahornsirup
  • 250 g Rollgerste
  • 700 g Wasser
  • 2 TL Salz, etwas mehr zum Bestreuen
  • 1 Fenchelknolle, mit Grün
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • 1 - 2 Birnen, je nach Größe
  • 50 g Babyspinat, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1582 kJ / 378 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy