Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 500 g Wasser
- 350 g Rote Bete, roh geschält, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Schinkenwürfel, geräuchert, mager
Eier-Schmand-Mischung
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 150 g Gouda, in Stücken
- 200 g Schmand
- 2 Eier
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1822 kJ / 435 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 godz. 20 min
Kürbis-Hackfleisch-Tarte
1 godz. 45 min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 godz. 30 min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Kürbis-Tarte
2h 35min
Grünkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1 godz. 30 min
Kürbisquiche
2u. 5min
Kürbis-Feta-Quiche
45 min