Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de sucre glace maison
- 200 g de confiture de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 960 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40 min
Génoise au chocolat
45 min
Lunettes à la confiture
2h 25min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 godz. 20 min
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Manneles
1 godz. 30 min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h
Gâteau marbré
2h
Linzer à la confiture de framboise
1 godz. 45 min