Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Sultaninen
- 60 g Rum
- 50 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 200 g Zartbitterkuvertüre
- 50 g Zitronat
- 50 g Orangeat
- 150 g Haselnüsse
- 80 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 210 g Butter, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 1 Msp. Piment
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 529 kJ / 126 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biberle
1j
Haselnuss-Sirup-Schnecken
3sa
Stollenhappen
50 menit
Marzipan-Nougat-Kekse
2h 40 min
Mohnstollen
26 Std.
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2j 10 menit
Pfeffernüsse
1j
Quarkstollen
1h 10 min
Zimtkissen mit Pflaumenfüllung
2h 15 min
Herz-Hanseaten
2 godz. 25 min
Christstollen
12 Std.
Leipziger Lerchen
1 Std. 45 Min