Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 180 g Zucker
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 3 Eier
- 180 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver
- 200 g Sauerkirschen, abgetropft
- 1200 g Wasser
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Milchreiskuchen
3 Std.
Marzipan-Pudding
2h 20min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 Std.
Nusskuchen aus dem Varoma
1 Std. 30 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Marzipankuchen
2hod. 10min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 Std. 10 Min
Zitronenkuchen aus dem Varoma
2h 20min
Buttermilchkuchen
50 Min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 Std. 20 Min
Marzipan-Milchreis
50 Min