Wersje kompatybilne
Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Atún crujiente
- 70 g de fécula de maíz
- 3 claras de huevo
- 40 g de panko
- 40 g de coco rallado sin azúcar
- 1 cdita de sal
- 4 piezas de atún fresco (aprox. 12 x 2.5 cm)
Salsa de ciruelas
- 80 g de ciruela pasa deshuesada
- 300 g de vino dulce, tipo Moscatel
- 200 g de crema (18% grasa)
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 4 cdas de aceite vegetal (para sellar el atún)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 585.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Filete de res con salsa de vino tinto
1 godz. 30 min
Sopa de apio
50 min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2h 15min
Sopa de frijol bayo con cilantro
30 min
Camarones salteados a los tres chiles
1 godz. 30 min
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50 min
Ravioles a la napolitana
50 min
Crema de camarón
45 min
Sopa de poro con hojaldre
45 min
Risotto de camarón y espárragos
45 min