Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)

Atún crujiente con salsa de ciruelas al moscatel (Hestan Cue™)

1.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porciones

Składniki

Atún crujiente
  • 70 g de fécula de maíz
  • 3 claras de huevo
  • 40 g de panko
  • 40 g de coco rallado sin azúcar
  • 1 cdita de sal
  • 4 piezas de atún fresco (aprox. 12 x 2.5 cm)
Salsa de ciruelas
  • 80 g de ciruela pasa deshuesada
  • 300 g de vino dulce tipo Moscatel
  • 200 g de crema (18% grasa)
  • ½ cdita de sal
  • 1 pizca de pimienta negra molida
  • 4 cdas de aceite vegetal (para sellar el atún)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 585.5 mg
Białko 34.7 g
Kalorie 2146 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 29.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...