Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g de almejas, vivas depuradas
- 600 g de agua
- 5 g de sal de mar, gruesa
- 15 g de cilantro fresco
- 15 g de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 5 rebanadas de pan campesino, tostadas
- 2 limones amarillos
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 6434 kJ / 1532 kcal
- Białko
- 120 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo de cerdo en salsa agridulce
9 godz. 30 min
Arroz de Pulpo
2 Std. 10 Min
Salmón Soufflé
1h
Lomo de cerdo en adobo navideño
1h 40min
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
30 min
Salsa de torta del Casar
10min
Pescado a la sal con salsa de perejil y limón
40 min
Crema fría de aguacate
10min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Ensaladilla de patata con bogavante
1h 25min
Almejas a la sidra
15min