Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para la marinada
- 500 g costillas de cerdo
- 60 g de vino blanco
- 15 g de chorizo
- 15 g de tocino ahumado
- 6 dientes de ajo
- 5 hoja hojas de laurel, secas
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 1 rama de cilantro
- 1 cucharada de sal gruesa
Para las habas
- 140 g de cebolla
- 10 g de ajo
- 15 g de aceite de oliva
- 1 jitomate
- 4 hojas de laurel, secas
- 50 g de tocino ahumado, en rebanadas
- 30 g de chorizo, en rebanadas
- 50 g de moronga, en rebanadas
- 800 g de agua
- 30 g de perejil fresco, en rama
- 250 g de habas frescas
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 2562 kJ / 610 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Mole de olla
35min
Habas guisadas a la portuguesa
50min
Chileatole
55min
Sopa de aprovechamiento
40min
Garbanzos con espinacas
1h 10min
Empanada de salchicha con espinacas
1h 10min
Caldo de pescado
40min
Chile relleno de mariscos
1h 30min
Crema de verduras, arroz con pescado y crumble de manzana para dos
1h 10min
Mole pobre
1h 40min
Ossobuco a la milanesa
1h 10min