Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g pimento vermelho cortado em cubos
- 200 g tomate maduro cortado em cubos
- 600 g lulas limpas cortadas em rodelas
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g feijão branco cozido escorrido
- 150 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Massada de lulas
35 Min
Feijoada de tamboril e camarão
30min
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Lulas guisadas
50min
Caldeirada de Lulas
45min
Feijoada de chocos
40min
Massada de peixe
55min
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1h 20 min
Meia-desfeita da avó Anica
35 Min
Feijoada de chocos
45min
Feijoada de polvo
1h 30min