Almôndegas de frango com tagliatelle

Almôndegas de frango com tagliatelle

4.5 99 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

Almôndegas
  • Azeite q.b. p/ untar
  • sobras de pão cortado em pedaços
    100 g
  • manjericão fresco só as folhas
    10 g
  • dentes de alho
    4
  • peito de frango cortado em pedaços, semicongelado (3 horas)
    500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • cebola roxa cortada em pedaços
    100 g
  • molho inglês
    15 g
Massa
  • água
    1500 g
  • sal
    2 c. chá de
  • massa tipo tagliatelle em ninhos
    400 g
  • azeite mais 1 fio p/ envolver
    35 g
  • cebola roxa cortada em pedaços
    100 g
  • cogumelos frescos cortados em quartos
    300 g
  • concentrado de tomate
    20 g
  • paprika
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • salsa só as folhas, mais q.b. picada p/ polvilhar
    5 g
  • whisky
    30 g
  • crème fraîche
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1343.8 mg
Białko 31.8 g
Kalorie 2180 kJ / 521 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 64.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...