Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de chocolate oaxaqueño, ver receta en sección Reyes Magos
- 30 g de piloncillo, en trozos
- 60 g de galletas, tipo María
- 1200 g de leche
- 1 rama de canela
- 20 g de harina de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 taza
- Kalorie
- 1084 kJ / 258 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agua de Guayaba con jamaica
15 Min
Agua de tamarindo y vainilla
1 Std.
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Atole de fresa
25 Min
Capirotada
1 Std. 10 Min
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Atole de amaranto
20 Min
Champurrado
25 Min
Atole de Nutella
15 Min
Atole de canela
35min
Horchata de avena
10 Min
Atole de guayaba
40min