Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de chiles anchos, sin tallo ni semillas
- 30 g de chile pasilla, sin tallo ni semillas
- 65 g de agua caliente
-
750
g de lomo de cerdo, en trozos (5 cm)
lub 750 g de pierna de cerdo, en trozos (5 cm) - 250 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 300 g de agua
- 130 g de cebolla, en trozos
- 5 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 - 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
-
35
g de vinagre de manzana
lub 35 g de vinagre blanco - 30 g de manteca de cerdo
- tortillas de harina
- ensalada mixta, para servir
- jitomate, en rebanadas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3204 kJ / 763 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 958 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Pollo con mole TM6
1h
Barbacoa Tex-Mex
2h
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Pierna de cerdo a las hierbas
40min
Cochito
50 Min
Frijoles Maneados
20min
Pierna de cerdo colorada
1h
Adobo con carne
50 Min
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Pollo encacahuatado
45min