Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de chiles anchos, sin tallo ni semillas
- 30 g de chile pasilla, sin tallo ni semillas
- 65 g de agua caliente
-
750
g de lomo de cerdo, en trozos (5 cm)
lub 750 g de pierna de cerdo, en trozos (5 cm) - 250 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 300 g de agua
- 130 g de cebolla, en trozos
- 5 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 - 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
-
35
g de vinagre de manzana
lub 35 g de vinagre blanco - 30 g de manteca de cerdo
- tortillas de harina
- ensalada mixta, para servir
- jitomate, en rebanadas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3204 kJ / 763 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 958 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Adobo con carne
50min
Chorizo norteño
30min
Cochinita pibil
4h
Salsa martajada
50min
Enchiladas suizas
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Salsa roja de molcajete
10min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min