Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bolillo, duro
- 150 g de cebolla, en trozos
- 10 g dientes de ajo, pelados
- 35 g hojas de hierbabuena
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- 800 g de carne molida de res
- 1 huevo, batido
- aceite vegetal, para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1210 kJ / 288 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Salpicón de res
1 godz.
Pacholas de pollo con ensalada
40min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Enchiladas suizas
1 godz.
Carnitas de atún
40min
Chilaquiles divorciados
1 godz.