Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g de queso panela
lub 150 g de queso cotija - 195 g de cebolla, en trozos
- 20 g de aceite
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos de 5 x 5 cm
- ½ cdita de sal
- 1 diente de ajo
- 250 g de rajas de chile poblano
- ½ chile serrano (opcjonalnie)
-
1
cda de concentrado de caldo de pollo
lub 1 cubo de caldo de pollo - 30 g de aceite de oliva
- 400 g de crema
Para servir
- 400 g de totopos, de maíz
- 50 g de cebolla blanca, cortada en media luna
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 19178.4 kJ / 4583.7 kcal
- Białko
- 159.1 g
- Węglowodany
- 479.2 g
- Tłuszcz
- 229.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 60.6 g
- Błonnik
- 26.8 g
- Sód
- 3064.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espagueti rojo
20 min
Frijoles puercos a mi manera
25 min
Entomatadas de pollo
40 min
Chilaquiles rojos
25 min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 min
Arroz rojo a la mexicana con carne de cerdo
45 min
Papitas negras
55 min
Caldo de queso
40 min
Enchiladas suizas
1h
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30 min
Tradicional sopa de fideo
35 min