![Aguachile de camarón Aguachile de camarón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/728C80F0-9E5A-488F-8A83-72D1E234BCC3/Derivates/DDECFD07-E57E-468D-927B-0363CC0BBE45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chiles de árbol frescos, sin rabo
- 2 dientes de ajo
- 10 g de cilantro, y un poco más para decorar
- 55 g de jugo de limón, recién exprimido
- 150 g de pepino, pelado y cortado en trozos
- ¼ cdita de salsa Inglesa
- 1 cucharadita de salsa maggi
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 500 g de camarones grandes, pelados, sin cabeza
- 100 g de pepino, en rebanadas delgadas para decorar
- de tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 613 kJ / 146 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Chilaquiles rojos
25 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Salsa roja de molcajete
10 min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25 Min
Salsa de chile de árbol seco
20 Min
Caldo de camarón
40 min
Caldo de camarón
25 Min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15min
Salsa verde cocida
30 Min
Tortas ahogadas
2h 40min
Salsa de molcajete
10 min