Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla (150 g en trozos y 150 g en rodajas)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 800 g de jitomate, en trozos
- 1 hoja de laurel seca
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 1 cucharadita de azúcar
- 40 g de alcaparras
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 6 filetes de pescado
- 30 g de chiles güeros, en escabeche
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 949 kJ / 226 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Crema de chile poblano
25min
Crema de jitomate
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Tinga de pollo
30 min
Pollo con mole de San Fernando
45 min
Pescado a la talla
40min
Chiles en nogada
1 godz.
Carnitas de atún
40min
Salpicón de res
40min
Pollo con mole verde
1 godz.
Sopa de poro y papa
40min