Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla (150 g en trozos y 150 g en rodajas)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 800 g de jitomate, en trozos
- 1 hoja de laurel seca
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 1 cucharadita de azúcar
- 40 g de alcaparras
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 6 filetes de pescado
- 30 g de chiles güeros, en escabeche
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 949 kJ / 226 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de poro y papa
40min
Pescado empapelado con verduras
1h 15min
Crema de chile poblano
25 Min
Crema de jitomate
30 Min
Pollo con mole verde
1h
Carnitas de atún
40min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Tinga de pollo
30 Min
Pescado a la talla
40min
Salpicón de res
40min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Sopa de nopales
45min