Marokkanische Linsensuppe (XXL)

Marokkanische Linsensuppe (XXL)

4.5 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Ingwer, getrocknet, gemahlen
    2 TL
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    2 TL
  • Zucker
    2 TL
  • Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Abschmecken
    ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    ½ TL
  • Wasser
    1500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    4 geh. TL
    3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • rote Linsen, getrocknet
    200 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    1600 g
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft, zum Bestreuen
    4 - 5 Stängel
  • Salz
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 184 kcal / 767 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1123 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...