Urządzenia i Akcesoria
Gewürzgarnelen mit Koriander
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Koriander abgezupft6 Stängel
-
Minze20 Blätter
-
Wasser30 g
-
Sesamöl, geröstet30 g
-
Knoblauchzehen2
-
Essig25 g
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Chili, getrocknet1 TL
-
Fenchelsamen1 TL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
-
neutrales Öl30 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Garnele, roh, geschält1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
81 g
Kalorie
2093 kJ /
497 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Namaste, India!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Yakisoba mit Shrimps
40 min
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 godz. 20 min
Indisches Lammcurry
1 godz. 30 min
Gegrillte Salzwasserscampi mit Knoblauch-Soja-Sauce
20 min
Korianderaufstrich
2 godz. 20 min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Sizilianischer Garnelensalat
40 min