Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce

Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce

3.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Garam Masala
    2 TL
  • rote Chilischote, frisch
    1
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    20 g
  • Lammfleisch fett- und sehnenfrei, gewürfelt (2-3 cm)
    500 g
  • Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Butter
    30 g
  • Naturjoghurt
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Basmati-Reis
    250 g
  • Wasser
    550 g
  • Mandeln, gemahlen
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 581 kcal / 2432 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...