Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 tbsp caster sugar
- 170 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast (see Tips)
- 40 g butter, softened
- 350 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 1 pinch sea salt
Custard
- 30 g cornflour
- 50 g raw sugar
- 1 egg
- 160 g full cream milk
Assembly
- baker's flour, for dusting
- 90 g sultanas
- 90 g apple (approx. 1 medium apple), peeled and cut into pieces (1 cm)
- ½ tsp ground cinnamon
- full cream milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 686.6 kJ / 163.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 45.5 mg
Alternatywne przepisy
Pizza pockets
1h 50 min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Pull-apart sunshine bread
40 Min
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30 min
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Brioche
5h
Soft butter rolls
1h 50 min
Brunch bread
1h 15min
Rosemary meat pies
3h 30 min
Chocolate "feed a crowd" cake
1h
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
Three cheese spinach scrolls
2h 15 min