Six-layer cake

Six-layer cake

3.0 28 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
24 portions

Składniki

White chocolate ganache
  • pouring (whipping) cream
    330 g
  • white chocolate broken into pieces
    900 g
Cakes
  • unsalted butter cut into pieces and softened, plus extra for greasing
    300 g
  • plain flour
    1020 g
  • white sugar
    810 g
  • baking powder
    3 tbsp
  • salt
    3 pinch
  • full cream milk
    750 g
  • natural vanilla extract
    3 tsp
  • eggs
    6
Buttercream icing
  • icing sugar (see Tips)
    500 g
  • unsalted butter cut into pieces and softened
    240 g
  • boiling water
    1 tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 244.2 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 3408.8 kJ / 811.6 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 24.3 g
Węglowodany 109 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...