Damper with golden syrup butter

Damper with golden syrup butter

4.5 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

Damper
  • self-raising flour plus extra for dusting
    450 g
  • sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter cut into pieces (2 cm)
    80 g
  • golden syrup
    20 g
  • water
    90 g
  • full cream milk
    100 g
Golden syrup butter
  • golden syrup
    70 g
  • unsalted butter softened
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 457.6 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 2061.9 kJ / 490.9 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Węglowodany 49.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...