Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dairy free spread (e.g. Nuttelex®)
- 200 g caster sugar
- 50 g golden syrup
- 400 g gluten free self-raising flour, plus extra for dusting
- 3 tsp gluten free baking powder
- 1 tbsp milk of choice (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
- water, for brushing
- gluten free 100s and 1000s, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 776.7 kJ / 184.9 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 86.5 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate chip muffins
40 Min
Banana and oat mini muffins
40 Min
Dark chocolate frosting
10 Min
Glacé icing
5 Min
Chocolate cupcakes
1h 20min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2h
Buttercream icing
10 Min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Simple butter biscuits
3 Std. 20 Min
Gluten free waffles with maple bacon
1 Std.
Pancake and fruit kebabs
1 Std.
Basic vanilla cake
55 Min