![Consomé de ternera Consomé de ternera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A3312C6-55A4-4C3E-8B92-EDEBA81D5838/Derivates/18a95f75-22d5-4b8c-9833-bead3d67904b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de zanahoria en trozos
- 60 g de nabo en trozos
- 30 g de apio en trozos
- 70 g de puerro en rodajas
- 60 g de champiñones en cuartos o en mitades
- 1500 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 hueso de ternera
- 1 hoja de laurel seca
- 1 clavo
- 300 g de morcillo de ternera en 2-3 trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 10.83 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 1.68 g
- Błonnik
- 1.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo oscuro de ternera
2h 10min
Ostras Rockefeller
20 dk
Bisque de vieiras y costrini de romero (Cocción lenta)
5h
Rodaballo con verduras y mantequilla maître d'hotel
1 Std. 5 Min
Besugo a la espalda
25 Min
Carne gobernada (Cocción lenta)
3h 45min
Sopa de pollo y arroz
1 godz.
Caldo de gallina
1h 10min
Sopa de ave
40 Min
Espaldilla guisada al vino tinto
1 godz. 35 min
Caldo de pollo
30min
Ternera guisada con zanahorias (Cocción lenta)
3h 20 min