Caponata Siciliana
TM6 TM5

Caponata Siciliana

4.7 (299 ocen)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 70 g Olivenöl
  • 1 Zucchini, in Würfeln (1 cm)
  • 1 Staudensellerie-Stange, in Scheiben (5 mm)
  • 1 gelbe Paprika, in Würfeln (1,5 cm)
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 1 Aubergine (ca. 350 g), in Würfeln (1,5 cm)
  • 30 g Rosinen
  • 50 g Oliven, grün, entsteint, quer halbiert
  • 1 EL Kapern
  • 30 g Pinienkerne
  • 20 g Weißweinessig (vegan)
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 10 g brauner Zucker
  • 3 Stängel Basilikum, abgezupft, in feinen Streifen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
432 kJ / 103 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy