Urządzenia i Akcesoria
Caponata Siciliana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl70 g
-
Zucchini in Würfeln (1 cm)1
-
Staudensellerie-Stange in Scheiben (5 mm)1
-
gelbe Paprika in Würfeln (1,5 cm)1
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Aubergine (ca. 350 g), in Würfeln (1,5 cm)1
-
Rosinen30 g
-
Oliven, grün, entsteint quer halbiert50 g
-
Kapern1 EL
-
Pinienkerne30 g
-
Weißweinessig (vegan)20 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
brauner Zucker10 g
-
Basilikum abgezupft, in feinen Streifen3 Stängel
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
432 kJ /
103 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Let's Go Veggie!
58 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Caponata Siciliana
30 min
Caponata-Crostini
4 godz. 40 min
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Melanzani-Gemüse mediterran
35 min
Auberginenpüree
30 min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9 godz.
Makrelen-Tapenade
10 min
Bruschette mit Bohnen und Thunfisch
30 min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min
Melanzane alla Parmigiana
1 godz. 10 min
Sauce alla Puttanesca
25 min