Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 2 tbsp filtered water
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 85.2 kJ / 20.3 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 Std.
Charcoal bao buns
1 Std. 50 Min
Fresh pasta dough
1 Std.
Dim sum 'Shao mai'
2h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Vegetable spring rolls
1 Std. 10 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Mick's ciabatta rolls
21h 20min