Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 2 tbsp filtered water
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 85.2 kJ / 20.3 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Teriyaki salmon bao
1 godz. 50 min
Pork and prawn dumplings
55min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Char siu bao pork buns
6h 35min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Wonton soup (pork)
45min
Brioche burger buns
2h 10min
Vegetable spring rolls
1 Std. 10 Min
Cha gio (spring rolls)
55min