Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g cured ham (e.g. prosciutto), cut into pieces (1 cm)
- 100 g chorizo, cut into slices (1 cm)
- 120 g brown onion, cut into halves
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned whole tomatoes
- ½ tsp salt
- ½ tsp dried oregano (optional)
- 600 g water
- 350 g dried pasta (e.g. penne or any other similar short pasta)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2547.6 kJ / 606.6 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1206.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with tuna
30 min
Chicken pesto pasta
30 min
Penne and vegetables
35 min
Bolognese sauce
40 min
Shepherd's pie
55 min
Mashed potatoes
40 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Spaghetti carbonara
35 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
One pot pasta with chorizo
35 min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Chorizo and chicken pasta
50 Min