Basic bread rolls

4.3 223 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
16 portions

Składniki

  • wheat grains
    100 g
  • water plus extra for brushing
    300 g
  • dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
    2 tsp
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • baker's flour
    400 - 420 g
  • sea salt
    1 tsp
  • mixed seeds (e.g. poppy seeds, sesame seeds), for sprinkling (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 141.3 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 560.7 kJ / 133.5 kcal
Tłuszcz 2.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...