Ramen (vegan)

Ramen (vegan)

5.0 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 5 g di radice fresca di zenzero
  • 120 g di cipolla dorata a pezzi
  • 1500 g di brodo vegetale
  • 3 cucchiaini di pasta di miso
  • 1 cucchiaino di sciroppo di acero
  • 1 cucchiaino di salsa tamari
  • 10 g di succo di lime
  • 15 g di olio di sesamo
  • 30 g di salsa di soia
  • 2 carote a fette lunghe (0.5 cm)
  • 2 zucchine a fette lunghe (0.5 cm)
  • 2 cavoli cinesi baby, in quarti
  • 150 g di tofu a fette (0.5 cm)
  • 20 g di funghi shiitake secchi ammollati in acqua per 5 ore
  • 200 g di noodles per ramen secchi
  • 1 cipollotto verde a rondelle sottili

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.8 g
Kalorie 1535 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 52.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...