Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di prosciutto cotto (1 fetta spessa) a pezzi
- 150 g di Emmental a pezzi (3 cm)
- 100 g di burro a pezzi
- 400 g di prosciutto cotto a fette
- 300 g di latte intero
- 3 uova (da 60 g circa)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1000 g di acqua
- 400 g di pasta fresca all'uovo tipo tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e patate con provola
1u.
Cioccolata calda al caffè
15min
Fonduta svizzera
20min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Penne con crema di limone e carciofi
30min
Frittelle di patate
45 min
Tagliatelle di farina di lenticchie, broccoli e salsiccia
2u.
Cioccolata alla gianduia
15min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Soufflé al formaggio
55min
Panna ai funghi (senza lattosio)
20min
Bomboloni salati
3h 20min