Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Wasser
- 300 g Dicke Bohnen, frisch oder TK, aufgetaut
- 3 - 4 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 40 g Olivenöl
- 425 g weiße, große Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- ½ TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer
- 250 g Garnelen, geschält, gegart
- 1 Zitrone, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1253 kJ / 300 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohl-Pasta mit Lachs
35 Min
Gemüsenudeln mit Thunfischsauce
35 Min
Grüne Minestrone
45 Min
Wurzel-Tortilla
1j
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1h 10 min
Spinat-Frittata
1j
Zander mit Spinat
30 min
Edamamebohnen mit Garnelen
25 min
Tagine mit Seeteufel
1j
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 min
Steak mit Bohnenpüree
40 min
Bunte Gemüseplatte
20 min